Jahodová zmrzlinaPřipravte si doma zmrzlinu s námi. Budete se sami divit, jak je to jednoduché.

Máme pro vás jednoduchý recept. Tato jahodová zmrzlina je královnou mezi všemi. Milují ji děti i dospělí a pokud seženete opravdu sladké a šťavnaté jahody ze zahrádky, proměníte zmrzlinu v naprostou delikatesu, která se žádná točená zmrzlina nebo kopečková ze stánků nevyrovná!

 

Připravte si pro asi 10 porcí zmrzliny

10 vajec (budeme potřebovat jen žloutky)

0,5 kg sladkých jahod

175 g třtinového cukru

0,5 l mléka

0,5 l šlehačky (min. 30%)

1,5 lžíce citronové šťávy

vanilkové aroma nebo vanilkový lusk

Postup

Kopečková zmrzlina jahodová

Nahrubo nakrájené a očištěné jahody posypeme 2 lžícemi cukru a necháme odpočívat. V kvalitním kastrůlku si slijeme šlehačku, mléko a přidáme vanilkový lusk (vyškrábneme dřeň a necháme i lusk). Zahříváme na mírném plamenu až k varu, poté odstavíme na 20 minut.

Utřeme vaječné žloutky s cukrem do husté pěny. Přidáme za stálého míchání vanilkovou omáčku, která nám již ochladla. Směs vrátíme do umytého kastrůlku a postupně zahříváme do úplného zhoustnutí (přibližně 20 min). Směs necháme ochladit a rozmixujeme jahody s cukrem. Vše smícháme a přidáme citronovou šťávu. Zmrzlinovou směs předěláme do misky a dáme chladit přibližně na 8 hodin.

Pro jemnější chuť zmrzliny můžete každé 3 hodiny vyměnit misku. Tím se odstraní zmrzlé krystalky a zmrzlina bude hladká. Dobrou chuť!
Máte chuť i na jiné příchutě? Inspirujte se.

Související články:

Ochuťte si zmrzlinu podle svého!

Dva kopečky čabajkové, prosím!

Domácí zmrzlina bez zmrzlinového přístroje

Nejkrémovější vanilková zmrzlina

Jeden kopeček s příchutí moravského uzeného a druhý pivní, prosím!

Domácí vanilková zmrzlina

5 chladivých rekordů

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Zajímavé rubriky

Doporučené stránky

Jak Bydlet - články o bydlení
Cestovní server - vše o cestování
JáUšetřím.cz- Jak ušetřit: bydlení, cestování, energie